BUTFF 2014: Twee programmeurs te midden van de chaos

butff_2014_openingsblogEen prettige bende, dat is het gevoel op het plein van de Nieuwe Veste. Nu klinkt dat best wel politiek correct. Het is gewoon een bende, maar oh, oh, oh wat is het weer gezellig. Nu inmiddels is het voor mij het vijfde jaar dat ik ook bij de opbouw aanwezig ben en het gaat nooit zoals gepland. Je kan denken dat dit geen goed iets is, maar dat is het wel. Met chef chaos AKA Adriaan, AKA BUT-Man die alle vrijwilligers achter de broek aan zit weet je dat je zo van je werkplek afgehaald kan worden, maar wel voor ‘the good cause’ natuurlijk! Kunstenaars zijn samen met vrijwilligers aan hun kunstwerken aan het opzetten, het BUT TV team is de studio aan het inrichten en onze festival directeur heeft het er al over dat hij de gasten ook aan het werk gaat zetten zodra ze aanwezig zijn op het plein.

Het plein is wel verandert trouwens. Ik zit nu op hetLarge terras en achter mij heb ik de Schelde Brouwerij bar. De winkel is groter, er is een heuse broodjesbar voor broodjes en koffie maar we hebben ook de vertrouwde elementen. De kunstwerken op het plein, de grote banier aan de muur van de nieuwe veste en de BUT TV hoek.

Tussen al deze chaos in heb ik een rustpunt gevonden bij deze laptop, nou ja rust, ook hier ben ik aan het werk om de laatste loodjes van mijn werkzaamheden weg te werken voordat we ‘los’ gaan. Want mocht het nog niet duidelijk zijn; BUT Film Festival 2014 gaat weer van start en we weten allemaal wat dat betekent: 5 dagen film, drank, gezelligheid, waanzin en chaos, goede chaos!

Frank namens topoftheflops.nl

Het is half 4 en op het binnenplein van de Nieuwe Veste is het een drukte van jewelste. De tenten staan al maar verder is het een prettige bende. Zal alles klaar zijn voor de feestelijke opening van het BUT Film Festival? Vanavond starten we het feest met de film 2013 Menos 1 gevolgd door een optreden van Machine Man.

Alle vrijwilligers zijn hard aan het werk om alles in orde te maken en de staande tenten worden langzaam gevuld met merchandise, eten en drinken. De inrichting van het plein is deze keer anders maar wat wel hetzelfde is gebleven is dat het nog altijd een mooie, gezellige en chaotische sfeer heeft waar je nog altijd lekker kunt bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje.

Als alles straks ingericht en opgezet is, kan iedereen genieten van een limited edition bier toepasselijk genaamd: LoBUTomy. Dit jaar kun je dus weer je ogen, smaakpapillen én hersenen laten prikkelen door het BUT Film Festival!

Niek namens slashingthrough.com