BUT Film Festival gaat door met 15e editie van 2 tot en met 6 september.

Ondanks de vele festivals die dit jaar gecanceld zijn zal het B-Movie, Underground & Trash Film Festival, beter bekend als het BUT Film Festival, dit jaar gewoon door gaan.

2020 markeert nu de 15e editie van het Bredaase film festival in het teken van de minder bekende kant van de filmindustrie. Vanaf 2 september tot en met zondag 6 september staat Breda weer in het teken van het BUT Film Festival. Zoals in de vorige jaren is het festival weer verdeeld over twee verschillende locaties: De Nieuwe Veste in het centrum van Breda en Chassé Cinema. Hoe het festival er dit jaar uit zal komen te zien is nog niet geheel bekend, maar het is zeker dat de 15e editie van het film festival gevierd zal worden.

Ook deze 15e editie van het film festival heeft weer een thema. Het thema van deze editie is Holy Shit! Het thema heeft drie verschillende lagen; het is een expressie van ongeloof en verbazing, het is ceremonieel en ritualistisch, maar het omvat ook cults.

In tegenstelling tot de vijf verschillende zalen zal het BUT Film Festival dit jaar twee grotere filmzalen hebben. 1 in de Nieuwe Veste en 1 in het Chassé Cinema. Ook zal er een thuisbioscoop opgezet worden waar verschillende films worden gescreend, evenals interviews met regisseurs en een chatroom om contact te leggen met andere kijkers.

Verder zal er natuurlijk goed opgelet worden dat de regels die door de overheid zijn opgelegd nageleefd worden. Het is dus nog even afwachten hoe het festival exact wordt vorm gegeven. Houd daarom ook goed de site van BUT Film Festival evenals de Facebook pagina in de gaten.