BUT Film Festival 2019 Alienated – Gasten en programma

Het is weer bijna september en dus ook weer haast tijd voor het B-Movie Underground & Trash Film Festival, beter bekend als BUTFF of het BUT Film Festival.

Alienated

Met het thema Alienated is dit al weer de 14de editie van het Bredase Film Festival ter ere van de B-Movies, Underground en Trash. Dit jaarlijks terugkerend festival biedt niet alleen de aandacht aan de film, maar heeft eveneens een zeer uitgebreid artistiek en muzikaal programma.

Tijdens het festival zullen er ook een aantal gasten aanwezig zijn. Dit jaar zullen onder andere Harry Kümel en Scott Schirmer aanwezig zijn tijdens het BUT Film Festival.

Harry Kümel

Harry Kümel is de laatste levende filmmaker van een generatie die in de jaren ’70 en ’80 de Belgische fantastische cinema heeft vormgegeven. Gelijk aan tijdsgenoten Jess Franco en Jean Rollin, Kümel maakte in 1971 de lichtelijk erotische low-budget vampire flick Les Levres Rouges, wat een ware cult film is gebleken. In 1971 kwam Kümel eveneens met Malpertuis, waarvoor hij zelfs de legendarische Orson Welles heeft weten te strikken.
Na de successen van After the Lost Paradise (1978) en The Secret of Love (1985) heeft Kümel eindelijk de financiële steun weten te krijgen voor zijn adaptatie van Eline Vere, een project van zijn dromen.
De Vlaamse filmmaker Steve de Roover heeft zijn eerbetoon gegeven aan Hümel en tijdens dit festival zullen er twee films van Hümel worden vertoond tijdens het Bloody Belgium gedeelte van het programma.

Scott Schirmer

De films van Scott Schirmer worden door het BUT Film Festival al meerdere jaren gevolgd. Harvest Lake (2016), Plank Face (2016) en Found (2012) evenals Headless (2015) en Space Babes from Outer Space (2017) geproduceerd door Schrimer zijn tijdens eerdere edities van het festival vertoond. Tijdens Alienated heeft het BUT Film Festival de eer om de Europese premiere van The Bad Man (2019) te mogen houden.
Schrimer is tevens één van de oprichters van Forbidden Films.

Programma

Zoals eerder vermeld heeft het BUT Film Festival een uitgebreid programma met vele shorts en feature length films. Het gehele filmprogramma is inmiddels bekend en is te zien op butff.nl