BUT Film Festival 2013, omringd door Freaks

BUT2013-dag5-frontAND THE WINNER IS….

Wat dacht u nou zelf. U gaat gezellig boodschappen doen en u wandelt door de st Janstraat. Plotseling wordt u lastig gevallen door een sigaar rokende baby van drie maanden. Een speling van de natuur half man en half vrouw. Een meisje met vier benen. Een clown die vervaarlijk met zijn mes op je afkomt en dan wordt je ook nog achterna gezeten door de Wolfman. Gelukkig wordt je gered door Lola La Palooza die de Wolfman onder controle kan houden.

Je rent het plein op en je wordt geconfronteerd met twee dames die elkaar emotieloos in het gezicht slaan. En een mopperende Sinterklaas. Dan kan het alleen maar zijn dat je op het BUT FilmFestival terecht bent gekomen. Bij Papa Giacomo’s Freakshow die wordt gepresenteerd door House of Wax. De performance van de kunstenaars Kim de Weijer & Licienne Venner en een als Sinterklaas verklede Danny van der Laan.

 

Het is zaterdag en het is het hoogtepunt van het BUT FilmFestival. Het plein is overvol en in de concertzaal worden de BUTFF Awards uitgereikt. De prijs voor de korte film is gegaan naar “The meaning of robots”, De prijs vaar de lange film is gegaan naar “Zombies From Outer Space” van Martin Faltermeier en de Groundbreaker Award naar Albert Pyun. Debbie Rochon heeft op een fantastische manier de prijs voor Albert Pyun in ontvangst genomen. Ze heeft zelf ook een award gekregen.

Het zit er weer op. Wie nog een prachtig door Dirk Verschure vormgegeven T-shirt of hoody wil heeft pech want die zijn uitverkocht. Volgend jaar weer van 3 tot 7 september. Tot dan.