Bijzondere gasten Imagine Film Festival 2019

Nog maar een paar dagen en dan start alweer de 35ste editie van het Imagine Film Festival. En ook tijdens deze editie zullen er weer een aantal zowel binnenlandse als buitenlandse gasten aanwezig zijn tijdens het festival.

De eregast van deze editie en tevens ontvanger van de Career Achievement Award is regisseur, distributeur, producer en acteur William Lustig. Lustig zal tijdens het festival twee van zijn films presenteren en spreken over zijn oeuvre in een career talk.

Naast Lustig zijn ook de regisseurs van zowel de openingsfilm als van de slotfilm aanwezig. Alejandro Landes is bij de officiële opening met zijn film Monos. Op de slotavond verzorgt het regisseursduo Adam Stein en Zach Lipovsky de inleiding voor de afsluiter.

Games

Ook op het gebied van videogames zijn er prominente gasten aanwezig. Rhianna Pratchett (schrijver van onder andere Beyond Divinity, Mirror’s Edge, Prince of Persia, Tomb Raider, Bioshock Infinite en Rise of the Tomb Raider) en Anne Toole (Wiedzmin, Aqua, Horizon Zero Dawn) zijn tijdens het festival aanwezig. Ook Lennart Sas (Overlord, Age of Wonders) is tijdens het festival aanwezig.

Wetenschap

Ook de wetenschap zal tijdens het Imagine Film Festival vertegenwoordigd zijn. Voor het wetenschappelijke deel sluiten natuurkundige Barry Fitzgerald, ruimtevaartdeskundige Erik Laan en biologe Nadine Bongaerts zich aan bij het festival.

VFX

In samenwerking met NVX komt Alex Wuttke (Batman Begins, Wonder Woman, Ant-Man, Thor: The Dark World, 2012) een Masterclass VFX geven.

De lijst met Nederlandse en Vlaamse professionals is bijzonder uitgebreid en toont het grote belang van Imagine voor fantastische filmmakers uit eigen land, zowel op het gebied van korte films, als met projecten voor de pitch-competitie. Met een groot aantal game developers uit Nederland en België is ook hier de breedte van het programma goed te zien.

Kijk voor meer informatie over het festival, het programma, de gasten en tickets op: Imagine Film Festival