Bibi, Make up Queen

Make up artist wat is dat?

Hallo, mijn naam is Bibi Make up Queen ( mijn echte naam blijft een mysterie) en ik werk al 6 jaar als make up artieste. Zo heb ik gedurende de jaren een portfolio opgebouwd door als visagiste te werken aan foto shoots. Mijn vaste beroep was kokkin, maar door mijn ziekte mag ik dat beroep helaas niet meer doen. Omdat ik als tiener altijd al met beauty en fashion bezig was, dacht ik waarom school ik me niet om tot visagiste? Dus ging ik als 38 jarige terug naar school en heb ik in 2010 mijn diploma’s make up en foto- film make up behaald aan het SIVO te Antwerpen.

Het is sindsdien een hobby van me geworden omdat het een heel moeilijk wereldje is om als visagiste vast werk te hebben, zeker als je in de fashion wereld naam wil maken. Ik heb dus veel op TFCD gewerkt wat inhoud dat je in ruil voor je werk de foto’s ook krijgt die je dan mag gebruiken om jezelf te promoten. Ook was ik altijd al gefascineerd door de make up in film. Dus werden mijn foto shoots ook iets thematischer en extremer in make up creaties.

De drang zette zich door en ik wilde de film wereld instappen. Mijn eerste ervaringen heb ik opgedaan met lowbudget films. Mijn eerste was een Nederlandse productie waarbij we een jeugdfilm in 10 dagen hebben gedraaid. Het was hard werken, maar een heel goede leerschool. Het leuke was ook dat we dan naar de première mochten om de film voor te stellen. Helaas is de film niet in de bioscoop gegaan, maar wel op DVD verschenen. ‘De bende van Urk’ was een leuke leerschool waar ik ook veel vriendschappen heb aan over gehouden.

Mijn tweede film was een horror film, helaas is die nooit afgemaakt wegens interne problemen, waarbij ook nog eens een collega make up artieste mijn creatie ging claimen op social media, wat voor mij een enorme deuk in vertrouwen gaf in de film wereld. Maar ik zette door! Na enkele sollicitaties voor grote producties bij een groot productie maatschappij die uiteindelijk niet doorgingen, kwam ik toevallig online een Belgische regisseur tegen waarbij ik spontaan aan hem vroeg of ik de make up kon doen voor zijn project. Ik had nooit gedacht dat hij ja ging zeggen, maar dat gebeurde toch!

Zo kwam het dat ik dit jaar samen ging werken met een in België en USA gekende regisseur en dan nog van het genre waarvan ik hou; namelijk horror/thriller. De opnames van deze film, waar ik nu nog niks mag over zeggen, waren erg leuk. De crew en cast werden vrienden en we houden nog steeds contact met elkaar. Ik heb zelfs nog een primeur te vertellen. We gaan met zijn allen volgend jaar een nieuwe film opnemen. Ik kijk er alvast naar uit met hen terug op de set te staan.