Banzai televisie serie

banzai
Banzai
! Een uitspraak die in het Japans letterlijk tien duizend jaar betekent. Het is een uispraak die gedaan wordt om de keizer te zegenen om voor eeuwig (lees tien duizend jaar) te leven.

Naast dat Banzai bovenstaande uitspraak betekent, is het ook een tv show die het merendeel van onze bezoekers vast wel bekend zal voorkomen. In 2001 is de Engels tv zender E4 begonnen met deze satirische TV show die de draak steekt met de Japanse spelshows en televisiestijl. De show is een aaneenschakeling van vreemde rare en soms controversiële wedstrijden waarbij de kijker uitgenodigd wordt om te wedden.

De segmenten worden geïntroduceerd door aan te geven wat de wedstrijd is, wie de deelnemers zijn en de omstandigheden van deze wedstrijd. Als dit alles gedaan is wordt er hard geschreeuwd met een in het Engrish (Engrish is de benaming van de incorrecte Engelse uispraak of geschrift wat te vinden is in de Aziatische landen) dat er gewed kan worden. Een klok begint te tikken en wederom in het Engrish wordt er aangegeven dat het wedden gestopt dient te worden. Vervolgens zie je de uitkomst van de wedstrijd. Al deze segmenten worden ondersteund met aanmoedigingen en uitleg in het Engrish.

De wedstrijden die je bij Banzai te zien krijgt zijn onder andere: Een wedstrijdje playing chicken (op elkaar inrijden over een rechte lijn en zien wie er het eerst uitwijkt om zo doende een botsing te voorkomen) met oudjes in scootermobiles, gokken hoe lang het duurt voordat een object de grond heeft bereikt als het van een dak afgegooid wordt van een flat, gokken hoeveel matches twee slagers met vlees kunnen maken als ze beide afgeschermd van elkaar zitten en alleen door de macht van vlees contact met elkaar hebben en vele andere. Eén van de terugkerende elementen in de show is Mr. Shake Hands Man (Tadao Tomomatsu) waarvan er al twee incarnaties zijn geweest en de tweede de meest bekende is. Het concept van Mr. Shake Hands Man is om zo lang mogelijk met een bekendheid de hand te schudden. Als kijker kun je gokken hoe lang deze het vol gaat houden. Een ander terugkerend element is het al even ludieke als Mr. Shake Hands Man, Lady One Question (Shizuka Hata). Zei stelt een bekendheid één vraag en blijft net zo lang met de microfoon voor deze bekendheid staan totdat deze weg gaat. Je zult zien dat enkele van deze bekendheden die verrast worden door Mr. Shake Hands Man en Lady One Question het aardig lang vol kunnen houden en erg lang van stof kunnen zijn. Dit alles wordt gepresenteerd door de operazanger Masashi Fujimoto die enkel en alleen wat rare bewegingen maakt en op vele manieren Banzai schreeuwt/uitspreekt.

Van deze tv show is na enkele jaren natuurlijk ook een DVD verschenen waarbij je interactief mee kan gokken met enkele van de beste segmenten van de show en enkele nooit eerder vertoonde segmenten. Zoals je kunt lezen is het niets anders dan humor wat je bij Banzai kan verwachten. Als het de humor is die je kan waarderen, dan is deze DVD een spektakel om eens met enkele vrienden “uit te proberen” onder het genot van een hapje en een drankje (bij voorkeur alcoholische drankjes doen het bij Banzai erg goed). De TOTF crew heeft zich vorig jaar aan Banzai onderworpen onder de noemer van een zogeheten Flopfest Banzai inclusief de eerder genoemde omstandigheden van alcoholische versnaperingen, hapjes en natuurlijk inzet om te wedden. Ik kan allen verzekeren dat wanneer aan deze omstandigheden wordt voldaan en men de humor kan waarderen het zeker een geslaagde avond wordt.

Aanrader voor een avondje lol en eens wat anders dan het reguliere filmpje pakken, uitgaan of een spel spelen.