All Night Horror Show Part 12

anhs_12Enkele weken terug tijdens ons laatste bezoek aan CineStar kregen ik en enkele van de schrijvers van TOTF de flyer van The All Night Horror Show Part 12 onder onze ogen. Natuurlijk is dat weer zo’n gelegenheid die we niet ongemoeid kunnen laten. Die zelfde avond is er besloten om er een TOTF on Tour van te maken. Zo gezegd zo gedaan. Via de website is alles geregeld over reserveringen e.d. en afgelopen zaterdag was het zo ver… Gewapend met een tas vol Golden Power bikjes, enkele zaken nootjes en Japanse mix en natuurlijk enkele pocketflesjes gevuld met bourbon gingen we onderweg naar CineStar met Daemonia (Dario Argento Tribute) als achtergrond muziek om in de sfeer te komen.

Daar aangekomen moesten we wachten op de laatste van ons illustere gezelschap (Frank, Gerard, Marcel, Robert en Dénis) en zodra Husseyin aanwezig was konden we naar boven gaan om goede plekken uit te zoeken.

We hadden kaarten gereserveerd voor programma A (Alone In The Dark, Sneak, Land Of The Dead en Calvaire) maar zodra we daar aankwamen werd ons al medegedeeld dat we gewoon van programma konden switchen. Er waren dusdanig weinig kaarten verkocht dat het niets uitmaakte. Dat hield in dat we voor deze avond de keus hadden uit: The Dark Hours, Creep, Sneak, Land Of The Dead, Calvaire, Alone In The Dark, Night Watch en Dominion: Prequel To The Exorcist. De eerste film waar we voor gingen was Creep.

Creep
Tjah wat kan ik hier over vertellen. Het is een Duits/Engelse samenwerking en dat valt te zien (en nee dat is geen nadeel). Het verhaal speelt zich af in de Engelse metrotunnels met in de hoofdrol Franka Potente die we misschien beter kennen uit Lola Rennt. Als ik hier een korte omschrijving van moet geven is het er een die onder het monster gebeuren zou vallen. Monster in de metro slacht mensen af voor zijn eigen duistere doeleinden. Van Robert kan hier binnenkort een recensie over verwacht worden.

Ik heb me wel vermaakt met deze film, voor mij aardig wat lachmomenten als er weer een beetje gore kwam of om het groepje 16 jarige jongens en meisjes voor ons die het bij bijna elk scare moment uitschreeuwden…. Hoe dan ook leuke inkopper naar mijn inziens voor een geslaagde nacht.

Land Of The Dead
Natuurlijk moest ik in de bios Land Of The Dead gaan zien. Niet omdat dit nu een tijdloze topper is maar omdat ik gewoon zombies op het grote scherm wil zien!! Het groepje van 16 jarigen voor ons is blijven zitten en dat heeft naast een enkele schreeuw ook nog aardig wat *gross* momenten opgeleverd. Ik heb mijn lol wel gehad, zombies op het grote scherm en mensen die er van walgden, alleen jammer dat ik de Sneak Previes hiervoor moet missen! Voor een recensie hierover kijk elders op deze site, daar staat er eentje van mijn hand.

Calvaire
Hmm Belgische productie waarover Ton die ik via de website ken wel over te spreken was, dus naar mijn inziens wel een goede keus als derde film. Nadat we goede plekken hadden bemachtigt ben ik gaan informeren over de Sneak die ik gemist had. Toen ik hoorde dat het Final Destination 3 was, wist ik dat ik echt niets gemist had wat ik had willen zien.

Nu dan Calvaire, het begin van deze film was tragisch traag maar toen die op gang kwam lag ik regelmatig (als enige denk ik) dubbel van het lachten terwijl het overgrote deel van de zaal gruwelde van de beelden. Een recensie over deze film komt ook van Robert binnenkort hier op de site maar neem van mij aan dat dit de grote verassing van de nacht voor mij was. Dit is een film die ik zou kijken maar die ik niet in deze assemblee van films verwacht had. Deze film heeft aardig wat mensen doen walgen en mij doen genieten van hun walging. Het was geen walging omdat er zo veel gore in voor kwam maar om.. hmm laat ik maar ophouden anders verpest ik te veel.. Lees de recensie maar die er binnenkort is.

Night Watch
Laatste film van de avond voor ons groepje in zaal 1.

Het was een vermakelijke film maar ik denk dat door de recensie van TweeThee ik te hoge verwachtingen had. Dat en de vermoeidheid die mij tijdens deze film ondanks de liters Golden Power heeft weten te overvallen, heeft het mij toch teleurgesteld. Ik denk dat ik deze film op een wat eerder tijdstip (het was 05:20 op de zondagochtend) moet kijken om er een eerlijker oordeel over te geven. Maar kijk de film en vel er je eigen oordeel over. Bedenk wel dat hier het horror genre niet van toepassing is maar eerder fantasy.

Hoe dan ook na vier films een zakje nootjes, CoBo (Cola Bourbon) en aardig wat blikjes Golden Power was voor mij en de rest van ons gezelschap een geslaagde nacht ten einde gekomen. Niet elke film was wat ik ervan verwacht had, maar vermaakt heb ik me zeker en als het aan mij ligt ben ik er de volgende editie van The All Night Horror Show er weer van de partij!