Albert Pyun hoofdgast op BUTFF 2013

albert pyunOp woensdag 4 september van dit jaar gaat het 8e B-movie Underground en Trash Film Festival (BUTFF) van start in hartje Breda, de thuisbasis van het BUTFF. een klein intiem maar zeer uniek internationaal filmfestival met een stevige randprogrammering. Voor liefhebbers van het genre Bfilm dagenlang vertoning van BUT gerelateerde films vanuit de hele wereld. Thema Evilution.

Ook dit jaar komt het BUTFF natuurlijk weer met een sterke randprogrammering van muziek, poëzie, strip, performance en kunst. Een vergelijkbaar festival is momenteel niet in Nederland of Europa aanwezig. Liefhebbers van het genre kunnen bij BUTFF hun hart ophalen en blijven elk jaar terugkomen voor het ultieme BUTgevoel. Uit de stijgende bezoekerscijfers en de reacties van makers is gebleken dat BUTFF een onmisbare aanvulling is op het al bestaande festivalcircuit. Zeer zeker ook door de toevoeging van underground en trash wat in de hele programmering tot uiting komt.

BUTFF is een kweekvijver voor nieuw talent en geeft hen de mogelijkheid om grootheden binnen het genre te ontmoeten en van hen te leren. Naast de mogelijkheid om hun werk te vertonen reikt BUTFF ook ieder jaar de BUTawards uit aan veelbelovend talent of aan regisseurs die binnen het genre innoveren en grenzen verleggen.

Hoofdgast van dit jaar is Albert Pyun. Pyun heeft een lange lijst van films op zijn naam staan waarbij hij met vele grote namen heeft samengewerkt. Hij was één van de pioniers van het genre actiefilms. Maakte onder andere Cyborg, Kickboxer2 en Knights. Echter, Pyun is geen filmmaker die zich bij één genre houdt. Wat goed te zien is aan zijn ‘Nemesis‘reeks en de 1990 verfilming van Captain America. Net als Edward D. Wood Jr. heeft Albert Pyun uitgesproken interesse in het bizarre en wordt daarom terecht met deze filmmaker uit de vijftiger jaren vergeleken. Twee van zijn laatste films en een aantal van zijn oudere werken zijn te zien tijdens dit festival. Primeur: de nieuwste film van Pyun, Cyborg Nemesis (onder voorbehoud). Deze film die nu nog in post productie is laat twee van zijn filmreeksen succesvol samenkomen. “Kevin Sorbo” beter bekend als Hercules vertolkt een hoofdrol in deze film.

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 september 2013, zijn bij het BUTFF fantastische films te zien waar de makers hun wildste ideeën op los hebben gelaten. Over de speciale gast Jan Bucquoy en de Freakshow die wij organiseren ism House of Wax volgt in volgende berichten meer informatie. Alles wordt bij lkaar gehouden door de inrichting van het plein met terras, cateringtent, BUTwinkel met verkoop van allerlei BUTattributen. Op dezelfde locatie op en rondom het festivalplein en in de theaterzaal het naprogramma met muziek performance en andere BUTgerelateerde evenementen. En u loopt het risico regiseurs, acteurs en andere artiesten tegen het lijf te lopen.