15e Editie BUT Film Festival begint woensdag 2 september.

Woensdag 2 september begint al weer de 15e editie van het BUT Film Festival in Breda. Het BUT Film Festival is hét film festival in Nederland voor de B-Movies, Underground cinema en Trash-movies. De 15de editie heeft als thema: Holy Shit!.

Vanaf woensdag 2 september staat Breda weer in het teken van het BUT Film Festival. Tot zondag 6 september worden de Nieuwe Veste en het Chassé de thuisplek voor het alternatieve film festival.

Openingsfilm Häxan

Het programma zal op woensdag worden afgetrapt met de openingsfilm Häxan uit 1922 onder begeleiding van pianist Kevin Toma, die de film begeleidt met live music, samples, beats en soundscape.
Häxan, van Deense regisseur Christensen, gaat uitgebreid in op paganisme en rituelen van hekserij.

Openingsperformance SletLana

De opening performance wordt verzorgd door Kostas Harlamov, aka SletLana. Harmalov houdt de nalatenschap van Pier Paolo Pausolini in leven. De film Salò, or the 120 days of Sodom is voor Harlamov niet alleen een film, maar een manier om aan de wereld te relateren door een gepoliticeerde grotesqueheid.

Vergeet ook niet de Drive-In Cinema op vrijdag en zaterdag aan de Veilingkade, waar je relaxed in je auto kunt genieten van een film op een 13*8 meter scherm.

Speciaal voor de aspirerende regisseur of filmmaker is er ook een speed-date. Je kunt je daarvoor aanmelden. Van alle aanmeldingen wordt verwacht dat ze hun gegevens, adres, e-mailadres, telefoonnummer en film (of locatie waar de film online te zien is) doorgeven aan dorien@idfx.nl.

Let wel op dat tijdens het festival de COVID-19 regels gelden en in acht genomen dienen te worden. Dit houdt dus in dat je fysiek contact moet vermijden, 1,5 meter afstand houden, je handen goed wassen en dat houdt ook in dat er alleen met pin betaald kan worden.

Naast het reguliere filmprogramma is er dit jaar ook een gratis online-filmprogramma, zodat iedereen kan genieten van de BUT films. Het gehele programma is te vinden op butff.nl